Ska apoteket läggas ner nu?

Polisen sprängde ännu en stor cannabisodling

 ALLMÄNT/HJORTKVARN Publicerad: 2009-03-19 15:43

Uppdaterad kl 17.48.Tidigt i tisdags morse påträffade polisen nästan 150 cannabisplantor i en lada strax utanför Hjortkvarn. I samband med upptäckten greps en man och en kvinna, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Den 45-årige mannen häktades i går, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Han greps på tisdagen tillsammans med en kvinna i 40-årsåldern. Hon släpptes dock under torsdagen.
- Min klient erkänner narkotikabrott, men bestrider häktningen. Han håller inte med åklagaren, som anser att brottet var grovt, säger mannens advokat.
Bakgrunden är det tillslag som polisen gjorde mot ett uthus strax utanför Hjortkvarn som 45-åringen påstås hyra. I det upptäcktes nästan 150 cannabisplantor.
Kort efter beslaget anhölls också ytterligare två män, födda 1975 respektive 1959, i sin frånvaro. De kunde gripas under torsdagsförmiddagen i Stockholm. Vad de har för koppling till ladan i Hjortkvarn är ännu oklart, men även de är misstänkta för grovt narkotikabrott.
- En cannabisodling påträffades även där. Men den var mycket mindre,
Samtliga inblandade är kända av polisen sedan tidigare, på en lång rad punkter. Det handlar om allt från narkotika- och våldsbrott, till att en av dem avtjänat ett längre fängelsestraff för att ha tillverkat alkohol och sålt det vidare.
Polisen bekräftar att man möttes av "en skog med cannabis" i ladan, men man är samtidigt förtegen om detaljerna. Vittnen beskriver dock ett stort tillslag, där både civil och uniformerad polis medverkade.
- Jag vill inte gå in på hur vi gjorde fångsten. Det får bli en hemlighet. Men nu drar en stor och tung utredning igång, Enligt polisen gick alla gripandena lugnt till.

/// L



Kommentarer
Postat av: V

Saknar Sören

2009-03-23 @ 13:21:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0